Már alig várod, hogy elindulhass, ugye? Megnézted a weboldalt, meg a rendezvény facebook-eseményét is visszaigazoltad, összeszedted a társaságot, aztán fogod a táskádat. Telefon, pénztárca, buszjegy, ééés… mit is vigyél még? Ezzel a 10 kellékkel te leszel a mindenre felkészült kiscserkész a borfesztiválon!

 1. Víz. Biztosan lehet ott is kapni, de jól jöhet, ha van nálad egy kis palack- ha másra nem, hát a poharadat kimosni.
 2. Jegyzetfüzet és toll. Sosem tudhatod, mikor bukkansz egy szenzációs borra. Ahhoz, hogy később, a boltban is megtaláld, szükséged lesz a bor és a termelő nevére, meg az évjáratra. Ha még pár szót levésel a borról, biztosan meglesz minden, és nem csak egy fényképet találsz a telefonodban, amit már nem is emlékszel, hogy miért készítettél.
 3. Programfüzet és fesztiváltérkép. A bejáratnál feltétlenül szerezd be! Sok rendezvényen már telefonos alkalmazás is a rendelkezésedre áll a programod megtervezéséhez.
  borfeszt terkep-magyarazat_2014
 4. Taxipénz. Úgyis tovább maradsz, mint amíg a tömegközlekedés jár.
 5. Őrangyal-por. Segíti a méregtelenítést, megelőzi a másnaposságot, sőt, a leírás szerint 2 óra alatt az alkoholt is kitisztítja a szervezetből. Gyógynövényekből van, bioboltokban kapható.
  guardian-box-index
 6. Vészforgatókönyv. Ha elveszítitek egymást, hol találkoztok? Ki lesz az a társaságból, aki józan(abb) marad, és vigyáz a többire? Ki lakik a legközelebb a helyszínhez? Ugye a lányok nem egyedül fognak éjszaka hazautazni? Mindenki tudja mindenki telefonszámát? Ünneprontó vagy sem, szánjatok egy percet ezekre, mielőtt belevesztek a tömegbe.
 7. Vászonszatyor. A borfesztivál a legjobb alkalom arra, hogy a kedvenceidből vásárolj egy-két palackot. A termelőtől biztosan a legjobb áron kapod meg, és nem is veszel zsákbamacskát, hiszen most kóstoltad.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 8. Papírzsepi. Sok. Mert nem az a kérdés, hogy ki fog-e borulni egy pohár bor, csak az, hogy mikor, kire, és milyen színű.
 9. Kényelmes cipő. Ácsorogni és sétálgatni is elég fárasztó egy idő után, de miközben éjszaka spiccesen próbálsz hazabotorkálni a macskaköveken, biztosan elátkozod a percet, amikor felvetted azt a dögös magassarkút.
 10. Bugylibicska. Gondolj csak arra, mi történt, amikor legutóbb egy vastagabb szelet sült húsba próbáltad beleszúrni a műanyag villát. Azért persze csak óvatosan! A jatagánt hagyd otthon, elég lesz a mini változat.
  cardsharp-1-650x489

képek: 3, 5, 7