-Gépház, kapcsolják rá a tartalék energiát, MOST! Belépünk a hipertérbe!
-Uram, működésbe lépett a valószínűtlenségi hajtómű! Elveszítettük a koordinátákat! Beléptünk egy bolygó gravitációs mezejébe!
-Kényszerleszállásra felkészülni!

-Első Tiszt, hová kerültünk?
-Az adatbázist zavarja valami… de ez a tábla azt írja, hogy Mád.
-Akkor nézzünk körül ezen a Mád bolygón!

A Csillagút illata azonnal leleplezi a furmintot: a birsalma, az akácvirág és a liliom teszi elegánssá. A késői szüret édes, mézes, mazsolás jegyeinek köszönhetően viszont ez az elegancia nem hűvös és távoli, hanem kedves és élvezhető.

csillagut-kicsi

0,5 l-es kiszerelés

Édességéhez mérten savtartalma visszafogott, ez lágyabbá, barátságosabbá teszi a bort. Közepesen testes, alkoholtartalma is mérsékelt.

Ízvilága hagyományos. Mazsola, aszalt gyümölcsök, őszibarack, mandula, dió, egy nagyon kicsi fanyarsággal a végén, tőkesúly gyanánt. Semmi extrém, itt nincsenek meglepetések, sem furcsaságok. Semmi zsákbamacska, lazíthatsz, és nyugodtan tölthetsz még egyet, mert sem az alkoholtartalmától, sem a kéntől, sem az árától nem fog megfájdulni a fejed.

csillagut-nagy

1l-es kiszerelés.

Ez nem az a bor, amin órákig gondolkodsz, nem kell elemezni, pont elég élvezni. Könnyen értelmezhető, de korántsem bugyuta. Jól iható, de tartalmas. Nem rugaszkodik el a földtől, inkább hanyatt fekszik a fűben, hallgatja a tücsökszót és közben nézi a csillagokat.

Ajánlás:
Társaság: a sci-fi-rajongó, meseolvasó örök gyerek, akivel mindig elkalandoztok a témától 
Étel: barackos csirkemell, diós/mandulás sütemény, orda gyümölccsel
Zene: John Williams filmzenéi

Technikai adatok:
Fajta:
Furmint (késői szüretelésű, édes)
Borvidék: Tokaj
Évjárat: 2011
Ár: 0,5l 1700 Ft, 1l 2200 Ft
Beszerezhető: kizárólag a Borháló üzleteiben