Avagy:
Ha csak egy boros rendezvényre mész el, ez legyen az!

Február 14-én szombaton ismét a legnagyobb beltéri boros rendezvényen, a Borjour Magnumon kóstolhatunk. Eddig öt alkalommal került rá sor, az utóbbi három évben vettem rajta részt. Szerintem messze kiemelkedik a mezőnyből, ezért ajánlom most Neked is, hogy gyere ki, és töltsd az estédet a Millenárison.

A tények
220 borászat több mint 600 borát kóstolhatod egy helyen, egy belépőért. A beugró 5900 Ft, amiért korlátlanul kóstolhatsz. Ehhez kapsz egy rendes kóstolópoharat is, és ásványvizet, ami korlátlanul a rendelkezésedre áll minden standnál. 16-22 óráig tart.

A plusz
Már a fentiek miatt is érdemes ide kijönni, de a technikai kérdések mellett egy sor olyan erőssége is van ennek a rendezvénynek, ami kiemeli a többi közül.

  • Vérprofi szervezőmunka. Egy ekkora rendezvény szervezésénél iszonyú sok apróságról kell gondoskodni. Óhatatlanul van némi fejetlenség, kapkodás, elmaradás, hiányosság. Ezeknek a vendég már csak a következményeit érzékeli, például azt, hogy mogorva a borász, nincs elég kuka, sorban állás van, túl hideg vagy túl meleg, ilyesmik. A Borjour Magnum az egyetlen rendezvény, ahol ilyeneknek nyoma sincs, mert itt az utolsó gombostűig minden a helyén van, és időben van ott. Hogy csinálják? Talán varázslók.
  • Kellemes környezet. A Millenáris tágas. Van tér, levegő, fény, tudsz lépni, leülni, elvonulni, ha akarsz. Nagyon sokan leszünk idén is, de nem kell majd a tömegben nyomorognod.
  • Lazaság. Nem kell kiöltöznöd, nem kell rákészülnöd, nyugi, ez nem az öltönyös-nyakkendős fajta borkóstoló lesz. Ide elsősorban a nagyközönséget várják, ezért senki sem fog kinézni, ha nem értesz a borokhoz. Sőt, estefelé a hangulat már rendszerint inkább egy házibulira szokott emlékeztetni.
  • Személyes jelenlét. Ez a rendezvény az, ahova a legtöbb borász eljön személyesen. Úgy az igazi a kóstolás is, ha közben el tudsz beszélgetni a borásszal. Erre nincs mindenhol lehetőséged. Ahol tömeg van, zaj, sietség, és egyébként is csak egy hostess töltögeti a bort, ott ez felejtős.  A Borjour rendezvényeit és csapatát szeretik a borászok. És ez bizony érződik az egésznek a hangulatán.
  • A hangulat. Az összes eddig felsorolt dolog abba torkollik, hogy a Borjour Magnumon mindenki jól érzi magát. Össze tudsz ismerkedni a többiekkel (borászokkal és vendégekkel egyaránt), van idő elbeszélgetni, nyugodtan kóstolgatni, senki nem akad ki semmin, béke, öröm, boldogság.

Mivel idén pont Valentin-napra esik az időpont, a szervezők meglepetésekkel is készültek. Úgyhogy hozd a kedvesedet is!

A Borjour Magnum hivatalos oldalán találsz további információkat, és jegyet is tudsz venni.

Találkozunk a Millenárison!