Avagy: tanulmány málnapirosban.

Ezt a bort a csajoknak ajánlom! Azoknak, akik magas sarkúban libegnek, akik a fodrászüzletbe járnak pszichológushoz, akik smink nélkül a kukát sem viszik le, és a kávéjuk mellé reggelente édesség helyett cicás videókat nézegetnek.

chunky_cherry

forrás: clinique.com

Mielőtt még bedobnád a hűtőbe, szólok: ne. Behűtöttem, megkóstoltam, és kétségbe is estem. Csak én nem érzem, vagy ennek tényleg semmi íze? Pedig olyan jókat hallottam róla. Aztán kiderült, hogy semmi hiba, van íze, csak hidegen nem lehet érezni. Úgyhogy csak csínján a hűtéssel.

Másodikként, még mindig a kóstolás előtt szólnék egyetlen szót arról, hogy ennek a bornak milyen színe van. Málnapiros. Az ilyen szavak súlyát csak a nők érthetik. Az a tökéletes málnapiros, amit minden rúzsban keresel. Halihó, Cosmo-lány! Csak ránézel, és máris mosolyogsz!

 

fabro_siller

forrás: wineandgo.hu

Illata és íze pont azt hozza, amit ez után várunk. Epres, málnás, vagy inkább málnaszörpös, cukorkás. (Hogy egészen pontos legyek, az epres töltésű Tibi csoki krémje jut eszembe róla- mikor ettem én olyat egyáltalán?)

Ehhez van egy szép, telt teste. Ez nem az a tipikus habkönnyű, savas, ropogós divatcikk, amit az uniformizált nagyüzemi rozéktól megszokhattunk. Nem is rozé, hanem siller, és nem modern ipari tömegtermék, hanem gondosan, lélekkel elkészített bor. Szóval testes. Kicsit krémes. Málna, tejszínhabbal, a tetején kis vajkaramella-darabokkal.
Ennyivel akár még kislányosnak is tűnhetne, de nem az. Vannak mélységei. Egy nagyon picit kesernyés, benne van a kékfrankosra gyakran jellemző zöld diós íz, és egy kis tannin a tekintélyt biztosítandó.

Arányai egyértelműen a test javára dőlnek el. Savai az átlagosnál lágyabbak, tannin- és alkoholtartalma mérsékelt.

Gyümölcsösségével divatos, de ezt úgy tudja, hogy közben természetes marad. Kedvességével hangulatjavító intézkedésként is megállja a helyét. Mégis tartalmas, nem lehet félvállról venni.
Igazi Nő.

Ajánlás:
Társaság: a barátnőid
Étel: málna fagyi tejszínhabbal, étcsoki
Zene: Meghan Trainor- Lips Are Movin

Technikai adatok:
Termelő: Fabro Pincészet
Fajta: kékfrankos
Borvidék: Tolnai
Évjárat: 2013
Ár: 1800 Ft
Beszerezhető: Wine&Go