Ha májusi napsütés, akkor Rosalia! A gesztenyefák árnyékában hamisítatlan fesztiválhangulatban ismerheted meg Magyarország rozéinak, pezsgő- és habzó borainak ezer arcát. Gyere el, és válaszd ki idei kedvenc rozédat, pezsgődet! Ha pedig elfáradtál a sok kóstolásban, kikapcsolódhatsz a Borszakkör játékával!

rosalia

Rosé és Pezsgő Kert

Május 8-10. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rozé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép Csemer Boglárka „Boggie”, a Mary PopKids, és az  iLLfon gT. A záróráig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je és Juhász Laci gondoskodik. A VINOLION borértékelő játékkal a vendégek kiválaszthatják a tavasz legkedveltebb roséját. A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak is, hiszen számos program várja a legkisebbeket: lesz közös tánc, kézműveskedés, kenyérsütés, kürtőskalács készítés, arcfestés, és mini KRESZ pálya. Aki mélyebben szeretne elmerülni a rozék és pezsgők világában, az feltétlen látogasson el május 9-én, szombaton a Rosé és Pezsgő Mustrára.

rosalia_kert

 

Rosé és Pezsgő Mustra

Május 9-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rozé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről.  A Rosé és Pezsgő Mustrán a borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók. Az első 100 vendég ajándék cseppőrt vihet haza.

rosalia_rozek

Borszakkör játék a Rosé és Pezsgő Mustrán

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Rosé és Pezsgő Mustrán mi is hozzájárulhatunk a résztvevők kellemes időtöltéséhez.
A Borszakkör játékával szórakozva tanulhatod meg, milyen különbségek lehetnek rozé és rozé között. Tedd próbára magad, és tippeld meg, hogy az öt álcázott palack melyik szőlőfajta borát rejti! Ne aggódj, kapsz hozzá segítséget: a fajták jellemző aromajegyeit bemutató illatmintákból puskázhatsz, és ha ez nem elég, két képzett borász is tud neked súgni. Innen biztosan új információkkal indulsz tovább, amiket azonnal kamatoztathatsz is a további kóstolás során. Ha pedig nem találtad el a válaszokat, ne búsulj: a résztvevők között borismereti tanfolyamot sorsolunk ki!

Rosé és Pezsgő Kert nyitva tartása:

Május 8. péntek                     14-24 óra között
Május 9. szombat                   10-24 óra között
Május 10. vasárnap               10-21 óra között

Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 1000.- forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. A rendezvény fizetőeszköze az 500.- forintért bérelhető és feltölthető Metapay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass bankkártya.

A Rosé és Pezsgő Mustra nyitva tartása:

Május 9. szombat                   14-19 óra között, pénztárzárás 18 órakor

Jegyárak és jegyelővétel:

Jegyek a Rosé és Pezsgő Mustrára elővételben a www.broadway.hu oldalon, illetve a Magyar Szőlő- és Borkultúra irodájában vásárolhatók 3500.- forintért, a helyszínen 4500.- forintért. A Mustrára kóstolópoharat 1000.- forintért lehet bérelni. A Mustrára jegyet vásárlók között ŠKODA ajándékcsomag kerül kisorsolásra.

Tölts el egy szép májusi napot a gesztenyefák árnyékában, beszélgess, borozgass, falatozz, élvezd a koncerteket és válaszd ki idei kedvenc rozédat, pezsgődet!

www.rosalia.hu