Hűvös, halovány és végtelenül elegáns. Ez a bor olyan, mint egy fényes csillag, ami a bűvöletébe ejt egy csikorgó téli estén. Csak állsz és nézel, hogy hogyan lehet valami ilyen szép, elfeledkezve a hidegről. Aztán egyszer csak magadhoz térsz, belátod, hogy sosem kerülsz hozzá közelebb, és elkullogsz… de most nem kell. Ezt a jégkirálynőt megkaphatod.

duzsi-roze-cabernet

 

Az nem jó szó a színére, hogy elegáns. Annál is szebb. Gyakori frázis, hogy “ezüstös reflex”, aki látja látja, aki nem nem, nos ez a bor konkrétan, szemmel láthatóan ezüstösen csillog. A legszebb, halvány babarózsaszín árnyalatból hajlik át az ezüstbe. A természet adománya? Évjárati hatás?  Varázslat? A megfelelő derítőszer? Megmondjam az igazat? Olyan szép, hogy nem is érdekel a válasz!

Illata elsőre málnás, aztán inkább citrusos. Hűvös citromos, és izgalmas lime-os illata van. Tiszta és friss. Ugyanez köszön vissza ízében is. Pillekönnyű, mérsékelten savas és alkoholtartalma sem érezhető kóstoláskor. Tökéletesen arányos. Utóízében is csak a frissesség és a gyümölcsök visszhangoznak, semmi keserűség.

Az összhatás adta élmény olyan, mint megállni a szikrázó csillagok alatt egy fagyos, téli éjjel, amikor a földön a friss hó ragyog, az égen pedig a Tejút. Mögötte pedig ott a hatalmas, távoli űr- sötéten, némán, fagyosan.
Ez az érzés júliusban, 50 fokban: megfizethetetlen.

Ajánlás:
Társaság: bárki. Tényleg. Ez mindenkinek ízleni fog.
Étel: natúran sült busaszelet, fehér spárga hollandimártásban
Zene: Interstellar (Csillagok között) filmzene

Technikai adatok:
Termelő: Dúzsi Tamás
Fajta: Cabernet Sauvignon
Borvidék: Szekszárdi
Évjárat: 2014
Ár: 2350 Ft
Beszerezhető: Dúzsi Borbolt, további lelőhelyek